Kekal Bijak, Kekal Waspada

mainslide

Penipuan berlaku sepanjang masa dan individu yang tidak bertanggungjawab sering menyasarkan golongan yang kurang peka akan hal ini sebagai mangsa. Sentiasa berhati-hati akan kemungkinan berlakunya terhadap anda kerana penipuan seumpama ini berlaku lebih kerap daripada yang anda fikirkan. Kami ingin mengingatkan orang ramai untuk berwaspada dengan penipuan oleh individu yang menyamar sebagai wakil Kenanga yang menyediakan produk atau perkhidmatan palsu.

Sekiranya anda menerima pesanan teks, WhatsApp, mesej dari Facebook, hantaran tajaan di Facebook atau melihat halaman Facebook seperti paparan di atas, berikut merupakan beberapa langkah yang boleh dilakukan untuk mengelakkan anda daripada menjadi mangsa:

 1. Lakukan pengesahan produk dan e-mel; kenanga@kenanga.com.my.
 2. Jangan meneruskan perbualan.
 3. Periksa laman web & saluran social rasmi kami:
  www.www.kenanga.com.my
  www.kenangafutures.com.my
  www.kentrade.com.my
  www.nagawarrants.com
  www.kenangainvestors.com.my
  www.oneetf.com.my
  www.kenangafactoring.com.my

  Facebook: Kenanga Group
  Instagram: @kenangagroupofficial
  Youtube: Kenanga Channel

Sila ambil maklum bahawa Kenanga Investment Bank Berhad TIDAK AKAN meminta maklumat perbankan peribadi seperti nombor pengenalan, butiran perbankan, butiran kad kredit dan/atau kata laluan.

Sebarang pembayaran hanya dilakukan ke akaun bank rasmi kami:

 • Kenanga Investment Bank Berhad
 • Kenanga Investors Berhad
 • Kenanga Futures Sdn Bhd

Kami menawarkan pelbagai jenis produk pelaburan. Sekiranya terdapat keraguan terhadap kesahihan produk yang ditawarkan, anda boleh mendapatkan kepastian daripada kami melalui mana-mana saluran rasmi kami.

KEKAL BIJAK, KEKAL WASPADA!